keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Tuusikin silmätarkastukset


Tuusikin silmät tarkastettiin 21.2.2013 ja lausunnoksi tuli "katarakta jonka sijaintia ei ole määritelty: epäilyttävä".  Sanallinen osuus silmätarkastuslausunnosta on kirjoitettu semmosella lääkärin käsialalla, että siitäpä ei juurikaan saa selvää, mutta jotain hentoja pisteitä siellä on ollut.
Käytin Tuusikin uuestaan tarkastuksessa 19.3.2013, kun halusin nähä, että mitä eri tarkastaja sanoo silmistä. Tämä toinen tarkastaja löysi samat pisteet silmistä, mutta hänellä oli muutamia perusteluja sille että minkä takia ne ei ole kataraktaa. Hän sanoi, ettei ole ollenkaan huolissaan niistä pisteistä, koska ne on hänen mielestään silmän normaaliin kehitykseen liittyviä pisteitä. Sanallinen osuus tarkastuslausunnosta: "Mol. Etukapselin alla pisteistä muodostuva viidessä tasossa oleva Y, suturilinjoja myötäilevä. Minimal Opacity."
Muokkaus: Tepon kommenttiin liittyen muokkaus kun ilmaisin asian vähän huonosti eli Tuusikin silmät on nyt todettu 5-vuotistarkastuksessa terveiksi ja sitä voidaan käyttää jalostukseen ja se voi myös saada jalostusneuvonnan suosituksen, jos suositusehdot vaan täyttyvät. Epäilyttävä-lausunto jää siten voimaan, että se näkyy edelleen koiranetissä niin kauan kun siitä ensimmäisestä tarkastuksesta, jossa tuli epäilyttävä-lausunto, 12kk kuluttua silmät tutkitaan uudelleen. Sitten jos ne on terveet niin lausunto poistuu näkyvistä koiranetistä. Mutta viimeisimmän lausunnon mukaan mennään, ja siinä silmät todettiin terveiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti